U13 wint tegen het ongeslagen Achel VV

De U13 mocht woensdagavond de wei in voor de competitiewedstrijd tegen Achel VV. Een geduchte tegenstander die dit kalenderjaar nog niet verloren had in competitieverband. 

 De wedstrijd begon met een uitvoetballende fout bij de jonge Spartanen, zo stond het al heel snel 1-0 voor Achel. Onze jongens (en ons meisje) lieten de kopjes niet hangen en kwamen nog voor het einde van het eerste kwart op gelijke hoogte na een knappe inspanning op de linkerflank. Jan haalde mooi de achterlijn en bracht de bal tot bij Sid aan de tweede paal. Die schoof hem beheerst binnen, 1-1 na 15 minuten voetballen.  

Het tweede kwart kwam kersverse Spartaan Samuel in de spits. Dat bleek een gouden zet want hij legde er op 15 minuten maar liefst 4(!!) in het mandje. Zijn eerste doelpunten als Spartaan en WAT VOOR EEN DOELPUNTEN! Vanachter hield het trio Finn-Milan-Willem de deur knap dicht. De jongens van Achel wisten toch nog tegen te prikken na een snelle counter en zo gingen de jonge Spartanen uiteindelijk met een 2-5 voorsprong de rust in. 

Achel voetbalde echter mooi mee en Sparta was dus gewaarschuwd, deze wedstrijd was nog niet voorbij! In de eerste minuten van de tweede helft werden onze jonge Spartanen dan ook met de rug tegen de eigen muur geduwd. Achel was vooral dreigend vanop de rechterflank maar Wout en Tristin wisten samen de meeste aanvallen af te stoppen. In doel stond Miel dan weer een knappe wedstrijd te keepen waardoor de kansen van Achel niet tot doelpunten leidde, met enkele knappe reddingen wist hij zijn netten schoon te houden. Net op het moment dat Achel vol in de aanval trok, wist Wout aan de andere kant het gaatje te vinden. Met een knappe pas zetten hij Anke alleen richting de keeper en die twijfelde niet, 2-6! 

Tijdens het laatste kwartier kregen we hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Achel en een volwassen spelend Sparta dat zijn voorsprong verdedigde. Achel wist na een knappe combinatie wel nog tegen te scoren en hield zo de spanning in de wedstrijd maar bij Sparta werden alle verdedigende taken uitgevoerd vanavond, de verdediging stond pal, de flanken gaven negatieve druk en kwamen goed naar binnen en de doelman verwerkte alle ballen perfect! Uiteindelijk was het dan ook de kapitein van onze U13 die de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen. Een ijzersterk spelende Tijs kon de bal voor de zoveelste keer onderscheppen en via een vlotte combinatie kwam Jan vanaf de rechterkant alleen voor de doelman. Die kansen mist Cox junior nooit, eindstand 3-7!!  

Na een hoogstaande wedstrijd van beide kanten trokken onze jongens aan het langste eind. Een knappe overwinning dus tegen een nog ongeslagen Achel! Op het veld werd deze overwinning gevierd met de supporters en in de kleedkamer werd de kersverse mascotte betrokken in de feestvreugde. 

Maar het seizoen is uiteraard nog niet voorbij! Wordt het een 9/9 voor de jongens en meisjes van de U13? Afspraak komende zondagvoormiddag om 10.00u op de Bosuil voor de match tegen Ham United! 

#WijZijnLille 

Volg Sparta Lille