Eerste ploeg helemaal op dreef met 6 op 6

De afgelopen weken heeft de eerste ploeg twee mooie overwinningen geboekt. Na de nipte nederlaag op de openingsspeeldag en het gelijkspel in Kaulille speelde Sparta thuis tegen promovendus Neeroeteren. Het werd een vlotte 4-0 overwinning voor onze mannen. Eerst miste Lille nog een penalty, maar op het halfuur bracht Daan Slegers Sparta op voorsprong toen hij de rebound binnen werkte nadat Stef Steensels op de lat had gekopt. Op slag van rust verdubbelde Anton De Louweren de voorsprong toen hij zich sterk in het duel toonde na een knappe voorzet en dito actie van Jan Leynen. 

Na de rust ging Sparta door op zijn elan. Vincent Saelens zorgde voor de 3-0 en de 4-0 en opende zo zijn rekening voor dit seizoen. Op het einde toonde doelman Jens Bergmans zich nog toen hij een strafschop van de bezoekers pareerde. Zo pakte Lille zijn eerste overwinning na een prima wedstrijd. Met een 4 op 9 werd de start niet gemist, maar afgelopen weekend mocht Geel-zwart op bezoek gaan bij leider Lutlommel VV, dat vorig seizoen zakte en dit jaar de grootste titelkandidaat is. 

Dat Sparta als underdog naar Lommel trok was een understatement. Het begon echter zonder complexen aan de match en na nog geen tien minuten spelen stond zowaar 0-2 op het scorebord. Anton De Louweren en Vincent Saelens tekenden voor de doelpunten. De organisatie stond goed bij onze Spartanen en de mentaliteit was top. Na goed een halfuur spelen mocht Ben Ceelen iets voorbij de middenlijn een vrije trap zetten. De bal ging aan alles en iedereen voorbij en verdween in doel. Sparta op rozen en een stunt kwam nu wel heel dichtbij. Maar Lutlommel probeerde iets aan de achterstand te doen en kort voor rust kreeg het een strafschop. Hun ervaren spits gaf de thuisploeg weer hoop en 1-3 was ook de ruststand. Tijdens de tweede helft bleef Sparta knokken om de overwinning vast te houden. Twintig minuten voor tijd kwamen onze mannen een zeldzame keer in de zestien. De bal ging op de stip en Vincent Saelens trapte zijn tweede tegen de netten. De Lutlommelse nummer 11 kon zijn ploeg tien minuten voor tijd nog terugbrengen tot 2-4, maar verder kwam de titelkandidaat niet meer. 

Een efficiënt Sparta haalde zo een onverhoopte overwinning op het veld van Lutlommel. Dankzij een goede afwerking, tomeloze inzet en een goede organisatie konden ze de drie punten meenemen naar Lille. Zo kan er van een geslaagde start gesproken worden met een 7 op 12 en een zevende plek in de rangschikking. Volgende week komt Verbroedering Lommel op bezoek. Afspraak om 15.00 uur aan de Bosuil. (F)

Volg Sparta Lille