Verdienstelijk Sparta verliest met kleinste verschil

Sparta is er niet in geslaagd een resultaat te behalen tegen Maaseik. De wedstrijd was lange tijd in evenwicht met kansen voor beide ploegen, maar een kwartier voor tijd konden de bezoekers toch een doelpunt forceren. De uitploeg had iets meer overwicht naarmate de wedstrijd vorderde maar onze mannen kregen ook enkele uitstekende mogelijkheden doorheen de wedstrijd.

Na een lange voorbereiding werd het lange wachten afgelopen weekend eindelijk beloond met de eerste competitiewedstrijd op de Bosuil sinds het vorige seizoen werd stopgezet vanwege de lockdown. Ondanks de warme temperaturen gingen beide ploegen fel van start. Sparta kreeg een uitstekende mogelijkheid na een vijftal minuten maar Wouter Jongeneelen strandde van dichtbij op de doelman. Aan de overkant werd een hoekschop aan de tweede paal richting korte hoek gekopt, maar Jens Bergmans reageerde attent. Na goed twintig minuten spelen bereikte Vincent Saelens Anton De Louweren die laag voor doel bracht. Jan Leynen stapte slim over de bal en zo kreeg Daan Slegers een uitgelezen schietkans. Zijn geplaatst schot ging centimeters naast. Halverwege de eerste helft bewees Jens Bergmans waarom hij vorig seizoen tot beste speler van de reeks is verkozen. Een goede voorzet werd van dichtbij ingekopt maar met een fenomenale dubbele redding behoedde Jens ons voor de achterstand. De bezoekers probeerde door te duwen maar Sparta kwam er regelmatig gevat uit. Kort voor de rust was het de beurt aan hun doelman om zich te onderscheiden toen Vincent Saelens een voorzet uit vrije trap goed naar de grond kopte. Rusten deden we met een 0-0 tussenstand.

Tijdens de tweede helft had Sparta het moeilijker om de bal in de ploeg te houden. Maaseik duwde onze mannen meer naar achter en kwam tot enkele halve kansjes. Op het uur brak Sparta echter uit met een levensgevaarlijke counter. Wouter Jongeneelen trok zijn motor op gang en vertrok richting doel. Hij zag de vrijstaande Daan Slegers en bediende hem met een mooie pass. Daan kon vrij inschieten maar hun keeper redde met een voetreflex. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg het middenveld van de bezoekers meer grip op het middenveld. Dit leverde ook wat overwicht op. Een afstandsschot werd door Jens Bergmans spectaculair uit de bovenhoek geranseld. Een kwartier voor tijd haalde hun flankspeler de achterlijn en hij werkte de bal voorbij ons sluitstuk. Op de doellijn werd Quinten Mertens gehinderd toen hij de bal wilde wegwerken en hun ervaren spits werkte de 0-1 tegen de touwen. Een koude douche voor Sparta dat daarna nog alles op alles zette om een gelijkspel uit de brand te slepen. Maar verder dan enkele kleine mogelijkheden kwamen onze mannen niet meer.

De bezoekers verdienden misschien iets meer de overwinning, maar Sparta voetbalde voldoende kansen bijeen om ook tot scoren te komen. Op deze prestatie kan zeker verder gebouwd worden met het oog op het vervolg van de competitie. Komend weekend staat een derby op de kalender tegen de buren uit Kaulille. Ideale gelegenheid om revanche te nemen voor de verloren oefenwedstrijd van vorige week. (F)

De ploeg: Jens Bergmans, Ruben Van Hertum, Stef Steensels, Ben Ceelen, Quinten Mertens, Senne Vrijsen (84’ Steven Vanherck), Wouter Jongeneelen, Anton De Louweren, Jan Leynen (76’ Felix Gillardin), Vincent Saelens (71’ Glen Maris), Daan Slegers

Volg Sparta Lille