Sparta vergeet te scoren in eerste oefenpot

Afgelopen zondag is het seizoen voor onze senioren echt begonnen. Op de Bosuil stond namelijk de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. Heusden 06, een oude bekende uit vierde provinciale, was de tegenstander. Onze mannen kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel, maar ze creëerden wel genoeg kansen om enkele keren te scoren. De reserven wonnen dan weer overtuigend met 4-2. 

Sparta probeerde de bezoekers bij aanvang van de wedstrijd hoog vast te zetten en dat leverde wat lichte druk op. Nieuwe aanwinst Daan Slegers kon zich net niet doorzetten en de bal werd ontzet. Bij een vrije trap werd de inswinger van Felix Gillardin afgeweerd door hun doelman aan de tweede paal en Stef Steensels trapte de rebound net naast. Niet veel later had Glen Maris een mooie actie en dito voorzet in huis. Daan Slegers kon de volley niet laag genoeg houden. De bezoekende keeper loste een voorzet van Ben Ceelen en Stef Steensels kopte tegen de lat. Glen Maris was goed gevolgd en duwde de bal binnen maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant trapte de spits van Heusden vanuit een scherpe hoek maar net voorlangs. Wouter Jongeneelen ontsnapte bijna richting doel maar hun verdediger was nog net op tijd teruggekeerd. Glen Maris probeerde zich vrij te kappen in de zestien maar de verdediger blokte het schot af. Ondertussen moest Stijn Kauffmann enkele keren attent zijn bij enkele diepe ballen van de bezoekers. 

Na de rust bleef Sparta op zoek gaan naar een doelpunt. Een knappe center bereikte Daan Slegers en die zag zijn kopbal via de vingertoppen van de doelman en de lat over het doel gaan. Vincent Saelens bereikte met een lage voorzet Glenn Brebels en die fusilleerde de doelman die met een fantastische redding de bal in hoekschop werkte. Heusden 06 probeerde tegen te prikken. Hun nummer 11 lag op de loer en zijn gekruiste schuiver ging maar centimeters naast. Even later moest Stijn Kauffmann bij de pinken zijn toen hun invaller alleen op doel kon afgaan. Maar Stijn speelde een secure wedstrijd en redde gevat. Sparta probeerde er nog een slotoffensief uit te persen en dat leverde nog enkele goede mogelijkheden op. Een vrije trap van Felix Gillardin werd bijna in eigen goal gedevieerd maar de doelman van Heusden had geluk dat hij op de juiste plek stond. De laatste mogelijkheid was nog voor Daan Slegers die een center van Vincent Saelens spectaculair op de volley nam. De bal ging hoog over. 

Zo eindigde de eerste wedstrijd voor Sparta op 0-0. Gezien het aantal kansen hadden onze mannen zeker een paar doelpunten moeten maken. Maar het was een prestatie waarop we kunnen verder bouwen. Woensdag wacht een nieuwe opdracht en dat zal andere koek zijn. Onze eerste ploeg zal dan de beloften van Bocholt partij geven. De reserven speelden zondagnamiddag ook hun eerste wedstrijd. Ze wonnen met 4-2 na doelpunten van Stef Jansen, Erwin Maes, Michael Nouters en Stijn Meylaers. (F)

De ploeg: Stijn Kauffmann, Stef Steensels, Ben Ceelen, Yves Bogers, Steven Vanherck, Senne Vrijsen, Tim Huibers, Wouter Jongeneelen, Felix Gillardin, Glen Maris, Daan Slegers, Ruben Van Hertum, Ron Steensels, Vincent Saelens, Anton De Louweren, Glenn Brebels

Volg Sparta Lille