Zware pandoering voor Sparta in Gestel

Sparta staat terug met de voeten op de grond na de mooie reeks van de afgelopen weken. Het kreeg afgelopen zondag een pak slaag in een uitgeregend Gestel. De thuisploeg ging duidelijk beter om met het moeilijk bespeelbaar veld. Voor de tweede keer dit seizoen hadden onze mannen niets in de pap te brokken tegen het sterk geheel van Gestel. Na een snelle dubbele achterstand leek Sparta nog even in de match te komen na de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk moest het de kelk tot op de bodem ledigen. 

Geel-zwart begon met goede intenties aan de wedstrijd maar die konden al na zeven minuten de prullenmand in. Een hoekschop werd niet voldoende weggewerkt en de afvallende bal werd door hun rechtsback via een volley mooi binnen gevlamd van buiten de backlijn. Vijf minuten later toonde Gestel waarom het derde staat in de rangschikking. De gevaarlijke rechtsbuiten werd knap vrijgespeeld op de flank en met een fantastische center bereikte hij de topschutter van de reeks. Die kwam mooi voor zijn man en knikte overhoeks binnen: knap doelpunt en 2-0. Sparta had moeite om grip te krijgen op de wedstrijd. Toch leek het halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd te komen. Marc Louis Van Deun hield de bal goed bij en speelde Jan Leynen knap vrij. Hij besloot op de doelman die de bal moest lossen en te gretig was om zijn foutje goed te maken. Een Spartaan was eerder op de bal en een strafschop was het gevolg. De elfmeter werd hard binnen geknald door Vincent Saelens. Amper twee minuten later leek de hoop alweer vervlogen toen Gestel een vrije trap kreeg aan de middenlijn. Hun rechtsbuiten nam de afvallende bal met de hand mee en met een overhoekse schuiver liet hij Jens Bergmans kansloos. Sparta probeerde te reageren maar kwam moeilijk aan een kans. Aan de overkant dreigde Gestel telkens op de counter. Na een halfuur verzilverde hun topschutter een van die counters door zijn belager simpel uit te kappen en de 4-1 in de korte hoek binnen te leggen. En nog was het niet gedaan. Even voor de rust maakte hij na slap verdedigen zijn derde doelpunt via een stevige kopbal. 5-1 was tevens de ruststand en zo werd de tweede helft overbodig. 

Kort na de pauze ging de thuisploeg door op zijn elan. De Gestelse rechtsbuiten frommelde de 6-1 voorbij de doelman in doel. Even later leek Vincent Saelens voor een eerredder te zorgen maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel van Marc Louis Van Deun die mee betrokken was in de aanval. Een vrije trap van Ben Ceelen ging hoog over. Op het uur speelde Vincent Saelens de ingevallen Felix Gillardin aan. Die pakte uit met een zwaar afstandsschot dat uiteenspatte op de deklat. Na een aanval over enkele stationnetjes bediende Marc Louis Van Deun Vincent Saelens die zijn gekraakt schot een halve meter langs de paal zag hobbelen. Felix Gillardin had opnieuw pech toen hij de bal voor de tweede keer op de deklat mikte bij een vrije trap. Bij de thuisploeg hadden ze minder moeite om te scoren. Hun rechtsbuiten werd met een simpele verre bal de diepte in gestuurd en van schuin voor doel trapte hij de 7-1 staalhard binnen via de korte hoek. De kwieke flankaanvaller bleek een ware gesel te zijn voor onze mannen. Uiteindelijk legde hij met zijn vierde goal van de namiddag de zware 8-1 eindstand vast toen hij oog in oog met de doelman paal binnen afwerkte. 

Het werd dus een zware afstraffing voor Sparta dat een ware offday kende tegen een sterke tegenstander. Een wedstrijd die we best zo snel mogelijk vergeten. Er resten nog 5 matchen dit seizoen en met thuiswedstrijden tegen Kaulille, Ham en Verbroedering Lommel voor de boeg wachten er nog enkele mooie kansen om het behoud definitief over de streep te trekken. Komende zondag wacht het burenduel tegen Kaulille. Tijdens deze derby zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. (F)

De ploeg: Jens Bergmans, Lieven Hendrikx (73' Steff Nijssen), Stef Steensels, Ben Ceelen, Yves Bogers (79' Ron Steensels), Senne Vrijsen, Quinten Mertens, Jan Leynen (56' Felix Gillardin), Anton De Louweren, Vincent Saelens, Marc Louis Van Deun

Volg Sparta Lille