Sparta moet vrede nemen met punt tegen hekkensluiter

Sparta Lille en het carnavalsweekend: het zal nooit een goede combinatie worden. Tegen Zelem geraakten onze mannen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De dag na Lille Stoet kenden onze mannen een moeilijke eerste helft. In de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Toch had Sparta na de rust kansen genoeg om het laken naar zich toe te trekken. 

De bezoekers uit Zelem startten fel aan de match en legden bij momenten mooie, vlotte combinaties op de mat. Ze duwden een flets Sparta achteruit in de openingsfase en dit zorgde voor enkele hete standjes voor het doel van Jens Bergmans. Een prangende fase na een corner werd onschadelijk gemaakt en een schot ging langs nadat hun flankspeler naar binnen sneed. Aan de overkant waren onze mannen wel efficiënt. Bij een corner werd kapitein Stef Steensels te veel ruimte gegeven en hij knikte de openingstreffer tegen de netten. Zelem bleef echter niet bij de pakken zitten. Jens Bergmans moest zich strekken op een laag afstandsschot en even later dook hij met lijf en leden in de voeten van hun spits om de gelijkmaker te voorkomen. Halverwege de eerste helft kwam Lille toch wat beter in de match. Vincent Saelens werd diep gestuurd door Jan Leynen maar hij maakte het zichzelf moeilijk door met buitenkant voet af te werken. Anton De Louweren kreeg ruimte schuin voor doel maar zijn schot miste richting. Rond minuut 40 kreeg Zelem dan toch wat het verdiende. Bij een hoekschop toonde hun aanvoerder zich sterk in het duel en hij kopte de gelijkmaker binnen: 1-1.

Na de pauze kregen we een gretiger Sparta te zien. Het zette meer druk naar voor en de bezoekers lieten meer ruimte achterin. Een afstandsschot ging over en een goede voorzet vanop de flank kwam net niet aan. Helaas viel het doelpunt aan de overkant. De nummer 7 van Zelem glipte door de buitenspelval en stiftte de bal oog in oog met de doelman in de hoek: 1-2 en onze mannen zaten in slechte papieren. Toch werd het evenwicht weer vlug hersteld. Na een vrije trap van Ben Ceelen dook Stef Steensels opnieuw op in de rug van de verdediging en hij buffelde de 2-2 met het hoofd binnen. Sparta ging nu vol voor de drie punten en er volgden enkele uitstekende mogelijkheden. Vincent Saelens werd het straatje in gestuurd en verscheen alleen voor doel. Hij besloot een half metertje over met zijn mindere linker. Kort daarna werd Anton De Louweren vrijgespeeld op de rand van de zestien. De bal sprong net iets te ver van zijn voet waardoor hun doelman de kans kreeg om in de voeten te duiken. Jammer genoeg raakte onze youngster geblesseerd bij deze actie en zijn wedstrijd zat er op. Het zware veld bemoeilijkte tijdens de laatste twintig minuten het spel. Beide ploegen probeerden de overwinning over de streep te trekken. De Zelemse spits zag een schot vanuit een scherpe hoek voorlangs gaan. Aan de andere kant kon Vincent Saelens Glen Maris net niet alleen voor doel zetten toen zijn doorsteekpass onderschept werd. Vijf minuten voor tijd werd de opdracht nog wat moeilijker toen de ingevallen Yves Bogers een strenge rode kaart kreeg nadat hij door gleed bij een risicovolle tackle. Zelem zette nog alles op alles maar Sparta hield stand. Ron Steensels kon de diep gelopen Maris nog bijna een kans aanbieden maar die kon de bal net niet meenemen in de loop. Eindstand 2-2.

Zo werd het een frustrerende namiddag voor Sparta dat gehoopt had om te winnen tegen de hekkensluiter. Het niveau was echter niet goed genoeg en het gelijkspel was verdiend voor Zelem. Toch was er ook goed nieuws. Senne Vrijsen vierde na maanden blessureleed zijn rentree en leverde onmiddellijk een degelijke prestatie af. Volgend weekend wacht een moeilijke opdracht tegen Kattenbos maar wie weet kunnen onze mannen opnieuw voor een stunt zorgen. Sparta telt nu 4 punten voorsprong op nummer 13 Ham. (F)

De ploeg: Jens Bergmans, Joris De Cremer, Stef Steensels, Ben Ceelen, Ron Steensels, Senne Vrijsen (80' Yves Bogers), Jan Leynen, Anton De Louweren (65' Felix Gillardin), Glen Maris, Marc Louis Van Deun (78' Steff Nijssen), Vincent Saelens

 

 

Volg Sparta Lille