Sparta onderuit tegen feestvierend Kadijk

Sparta Lille heeft afgelopen weekend verloren op het spiksplinternieuwe kunstgras van Kadijk SK. De thuisploeg had bij de rust een dubbele voorsprong te pakken en breidde de voorsprong daarna nog uit tot 3-0. In het slot kon Marc Louis Van Deun nog milderen tot 3-1.

De Peltse derby in derde provinciale was er een voor de geschiedenisboeken van Kadijk. Het was de eerste wedstrijd in de nieuwe accommodatie van de Overpeltenaren. De feestelijke opening lokte meer dan 700 kijklustigen voor de wedstrijd. De thuisploeg was gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten en nam de match onmiddellijk in handen. Dat zorgde voor veel balbezit op de helft van Sparta. Na een tiental minuten moest Jens Bergmans zich reppen om een knal van hun spits van onder de lat te duwen. Sparta had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en probeerde de rangen gesloten te houden met een stevige organisatie. De Kadijkse topschutter kwam heel dicht bij het openingsdoelpunt, maar na een duel aan de tweede paal met Ruben Van Hertum viel de bal via zijn knie langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege de eerste helft kreeg ook Lille een enorme mogelijkheid. Wouter Jongeneelen bracht een verre voorzet terug voor doel waar Marc Louis Van Deun met de rug naar het doel net niet voldoende kracht kon zetten achter zijn volley uit de draai. Iets voorbij het halfuur was de ban dan toch gebroken voor Kadijk. Hun flankspeler had na een versnelling een gemeten voorzet in huis voor de aanstormende spits die knap overhoeks binnen kopte: 1-0. Toch kreeg Sparta vijf minuten later de kans om terug gelijk te maken. Marc Louis Van Deun kon hun centrale verdediger de bal afsnoepen en probeerde de doelman te verrassen met een verre lob en de bal vloog maar enkele centimeters over de deklat. Kadijk herstelde zich daarna en drukte onze mannen achteruit. Enkele minuten voor de rust was de dubbele voorsprong een feit toen er te laks werd verdedigd bij een laag gegeven hoekschop. De Kadijkse topschutter kon vanop het penaltypunt al te makkelijk zijn tweede van de namiddag tegen de netten rammen.  

Na de rust bleef de thuisploeg de wet dicteren. Doelman Jens Bergmans moest zich enkele keren onderscheiden en kon op die manier verijdelen dat de score verder opliep. Maar op het uur werd een voorzet vanop rechts niet voldoende weggewerkt. Hun nummer 5 kon de bal oprapen aan de rand van de zestien en knalde de bal droog binnen: 3-0 en wedstrijd gespeeld. Sparta probeerde te reageren maar kwam moeilijk aan uitgespeelde kansen. Na een goede aanval op links kreeg Wouter Jongeneelen tijd om de bal voor doel te gooien maar zijn voorzet was te ver voor de ingelopen Vincent Saelens. Aan de overkant hield Jens Bergmans een gemaakt doelpunt uit het doel toen hij de juiste hoek uitkoos nadat hun flankspeler vrij kon aanleggen. Niet veel later reageerde hij opnieuw alert met een uitstekende voetveeg. In minuut 85 slaagde Sparta erin om de eerredder te maken. Vincent Saelens kreeg de bal aan de zijlijn en maakte een actie naar binnen. Met een gemeten steekbal bereikte hij Marc Louis Van Deun die de doelman omspeelde en de bal in het lege doel legde. Eindstand 3-1.

Zo leed Sparta een logische nederlaag tegen een sterkere tegenstander met meer kwaliteit. Op het snelle kunstgras kwam het vlotte combinatievoetbal van Kadijk uitstekend tot zijn recht. Het is nu vooral zaak om in de goede flow te blijven van de voorbije weken. De thuismatch tegen Peer SV aanstaande zondag is daar een uitstekende gelegenheid voor. (F)

 

De ploeg: Jens Bergmans, Lieven Hendrikx, Stef Steensels, Ben Ceelen, Ron Steensels, Ruben Van Hertum, Steven Vanherck (44’ Quinten Mertens), Wouter Jongeneelen, Glen Maris (64’ Glenn Brebels), Marc Louis Van Deun, Vincent Saelens

 

Volg Sparta Lille