De U13 mocht woensdagavond de wei in voor de competitiewedstrijd tegen Achel VV. Een geduchte tegenstander die dit kalenderjaar nog niet verloren had in competitieverband. 

 De wedstrijd begon met een uitvoetballende fout bij de jonge Spartanen, zo stond het al heel snel 1-0 voor Achel. Onze jongens (en ons meisje) lieten de kopjes niet hangen en kwamen nog voor het einde van het eerste kwart op gelijke hoogte na een knappe inspanning op de linkerflank. Jan haalde mooi de achterlijn en bracht de bal tot bij Sid aan de tweede paal. Die schoof hem beheerst binnen, 1-1 na 15 minuten voetballen.  

Het tweede kwart kwam kersverse Spartaan Samuel in de spits. Dat bleek een gouden zet want hij legde er op 15 minuten maar liefst 4(!!) in het mandje. Zijn eerste doelpunten als Spartaan en WAT VOOR EEN DOELPUNTEN! Vanachter hield het trio Finn-Milan-Willem de deur knap dicht. De jongens van Achel wisten toch nog tegen te prikken na een snelle counter en zo gingen de jonge Spartanen uiteindelijk met een 2-5 voorsprong de rust in. 

Achel voetbalde echter mooi mee en Sparta was dus gewaarschuwd, deze wedstrijd was nog niet voorbij! In de eerste minuten van de tweede helft werden onze jonge Spartanen dan ook met de rug tegen de eigen muur geduwd. Achel was vooral dreigend vanop de rechterflank maar Wout en Tristin wisten samen de meeste aanvallen af te stoppen. In doel stond Miel dan weer een knappe wedstrijd te keepen waardoor de kansen van Achel niet tot doelpunten leidde, met enkele knappe reddingen wist hij zijn netten schoon te houden. Net op het moment dat Achel vol in de aanval trok, wist Wout aan de andere kant het gaatje te vinden. Met een knappe pas zetten hij Anke alleen richting de keeper en die twijfelde niet, 2-6! 

Tijdens het laatste kwartier kregen we hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Achel en een volwassen spelend Sparta dat zijn voorsprong verdedigde. Achel wist na een knappe combinatie wel nog tegen te scoren en hield zo de spanning in de wedstrijd maar bij Sparta werden alle verdedigende taken uitgevoerd vanavond, de verdediging stond pal, de flanken gaven negatieve druk en kwamen goed naar binnen en de doelman verwerkte alle ballen perfect! Uiteindelijk was het dan ook de kapitein van onze U13 die de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen. Een ijzersterk spelende Tijs kon de bal voor de zoveelste keer onderscheppen en via een vlotte combinatie kwam Jan vanaf de rechterkant alleen voor de doelman. Die kansen mist Cox junior nooit, eindstand 3-7!!  

Na een hoogstaande wedstrijd van beide kanten trokken onze jongens aan het langste eind. Een knappe overwinning dus tegen een nog ongeslagen Achel! Op het veld werd deze overwinning gevierd met de supporters en in de kleedkamer werd de kersverse mascotte betrokken in de feestvreugde. 

Maar het seizoen is uiteraard nog niet voorbij! Wordt het een 9/9 voor de jongens en meisjes van de U13? Afspraak komende zondagvoormiddag om 10.00u op de Bosuil voor de match tegen Ham United! 

#WijZijnLille 

Beste Spartanen

Door de huidige omstandigheden is het voetbalseizoen veel te vroeg gestopt (wat natuurlijk niet leuk is)! Geen wedstrijden meer en niet meer trainen met onze voetbalvrienden. We hopen allemaal dat dit niet lang meer zal duren.

Enkele sfeerbeelden van de Beker van Pelt voor de U6 t.e.m. U9 !

 

 

 

 

 

Iedereen keek met veel goesting uit naar echte matchkes !

De sfeer was goed. Het zonnetje scheen. En iedereen genoot van de voetbal.

 

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Patrick Winters. T2 en bestuurslid van Sporting Grote Brogel.
Langs deze weg wensen we vanuit Sparta onze steun uit te drukken voor heel de familie, vrienden, en de voltallige Sporting Grote Brogel familie. 

Rust zacht Patrick.

 

Voorlopig is het enkel toegelaten om te trainen en matchen te spelen tot en met U13. Voor hen gelden dezelfde coronaregels als voorheen. Vanaf 15 januari 2021 zal er (hopelijk) terug door iedereen getraind kunnen worden en zal er ook besloten zijn wat er met het verdere verloop van de competitie zal gebeuren. We ontvingen ondertussen volgende brief van Voetbal Vlaanderen. Het bestuur zal dit verder bekijken en we houden jullie op de hoogte.

We willen nogmaals aan iedereen vragen dat, indien er zich een test van covid 19 voordoet in je gezin, je het ons laat weten. Roeland Friet (+32476915676), onze 'coronaverantwoordelijke', zal je helpen met wat er moet gebeuren naar je ploeg toe. Samen met de gemeente Pelt hebben we een directe lijn met een dokter en een coronaverantwoordelijke. Deze zullen ons helpen en assisteren waar nodig.

Beste spartaan , iedereen is  ondertussen wel op de hoogte van het corona virus en de gevolgen/maatregelen hieromtrent.Moesten er toch nog vragen zijn gelieve deze te richten tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zorg goed voor jezelf en mekaar en hopelijk tot snel .

De afgelopen weken heeft de eerste ploeg twee mooie overwinningen geboekt. Na de nipte nederlaag op de openingsspeeldag en het gelijkspel in Kaulille speelde Sparta thuis tegen promovendus Neeroeteren. Het werd een vlotte 4-0 overwinning voor onze mannen. Eerst miste Lille nog een penalty, maar op het halfuur bracht Daan Slegers Sparta op voorsprong toen hij de rebound binnen werkte nadat Stef Steensels op de lat had gekopt. Op slag van rust verdubbelde Anton De Louweren de voorsprong toen hij zich sterk in het duel toonde na een knappe voorzet en dito actie van Jan Leynen. 

Sparta staat terug met de voeten op de grond na de mooie reeks van de afgelopen weken. Het kreeg afgelopen zondag een pak slaag in een uitgeregend Gestel. De thuisploeg ging duidelijk beter om met het moeilijk bespeelbaar veld. Voor de tweede keer dit seizoen hadden onze mannen niets in de pap te brokken tegen het sterk geheel van Gestel. Na een snelle dubbele achterstand leek Sparta nog even in de match te komen na de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk moest het de kelk tot op de bodem ledigen. 

Komende zondag staat het buren duel tegen Kaulillle op het programma . Dus supporters op post !!

 

 

Zoals ieder jaar neemt sparta ook dit jaar weer deel aan de zwerfvuilactie van limburg.net .Alle ploegen van jong tot oud zullen hun steentje bijdragen tot een properder lille . Je zou verschieten van wat er jaarlijks in de bermen gevonden wordt . Maak er met z'n allen weer een plezante activiteit van !! De trainers en afgevaardigden zullen de info over de routes deze week ontvangen . 

Sparta is er niet in geslaagd een resultaat te behalen tegen Maaseik. De wedstrijd was lange tijd in evenwicht met kansen voor beide ploegen, maar een kwartier voor tijd konden de bezoekers toch een doelpunt forceren. De uitploeg had iets meer overwicht naarmate de wedstrijd vorderde maar onze mannen kregen ook enkele uitstekende mogelijkheden doorheen de wedstrijd.

De zaterdagmiddagmatch werd voorafgegaan door een fikse regenbui, dit in combinatie met de hevige wind maakte het tot een moeilijke match. De eerste helft was in handen van Sparta. De bezoekers kwamen er regelmatig uit met mooie combinaties. Hoewel dit slechts een handvol kansen tot gevolg had.

De eerste ploeg heeft dinsdagavond een mooi resultaat gehaald tegen de beloften van Bocholt VV. In de eerste helft kwamen onze mannen op een 0-1 voorsprong. Na de pauze diepten ze de voorsprong uit tot een droge 0-5. Waar het afgelopen zondag soms aan efficiëntie ontbrak, lukte het nu wel om vlot tot scoren te komen. 

Sparta Lille en het carnavalsweekend: het zal nooit een goede combinatie worden. Tegen Zelem geraakten onze mannen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De dag na Lille Stoet kenden onze mannen een moeilijke eerste helft. In de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Toch had Sparta na de rust kansen genoeg om het laken naar zich toe te trekken. 

Afgelopen zondag is het seizoen voor onze senioren echt begonnen. Op de Bosuil stond namelijk de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. Heusden 06, een oude bekende uit vierde provinciale, was de tegenstander. Onze mannen kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel, maar ze creëerden wel genoeg kansen om enkele keren te scoren. De reserven wonnen dan weer overtuigend met 4-2. 

Jammer genoeg laten de verslechterende omstandigheden rond het coronavirus het niet toe om het kubb-tornooi dit jaar te laten doorgaan. Vorige week besliste de spelersraad om het tornooi, dat gepland stond op vrijdag 14 augustus, af te gelasten. Even later werd ook het hele kermisgebeuren afgelast door de gemeente en de organiserende verenigingen. Wel bestaat de mogelijkheid dat het tornooi van volgende maand alsnog plaatsvindt in het voorjaar. Wij hopen dat iedereen gezond mag blijven in deze speciale en onzekere tijden. Houd het veilig!

Sparta heeft gestunt tegen Meldert. Het versloeg afgelopen zondag de derde in de rangschikking met het kleinste verschil. In extreme omstandigheden had het genoeg aan een doelpunt in het openingskwartier. Het was een wedstrijd die grotendeels bepaald werd door de felle wind. En die was onze mannen gunstig gezind. Sparta profiteerde van het feit dat het in de eerste helft mocht starten met de wind mee. Tijdens het tweede bedrijf had het bovendien de nodige meeval om de deugddoende overwinning over de streep te trekken. 

Afgelopen maand hebben onze senioren na een inactiviteit van meer dan 3 maanden de trainingen hervat met het oog op het volgende seizoen. Al op 1 juli -drie weken vroeger ten opzichte van de voorbije jaren- werd er voor een eerste keer getraind. Trainers Jef en Nick lieten onze mannen er meteen stevig invliegen.

Met droefheid vernamen we het overlijden van Bart Vrijsen.
De vader van onze speelster Mirthe Vrijsen.
De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. 

U kan Bart nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens,
Houtmolenstraat , 3900 Pelt op dinsdag 11 februari 2020 van 19u30-20u.

 We wensen de familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Met droefheid melden we u het overlijden van Maria Poukens .

Maria was de moeder van onze jeugdvoorzitter Marc Mertens en de oma van U15 speler Michiel Mertens.

Namens heel Sparta willen we familie en vrienden veel sterkte toe wensen bij dit groot verlies. 

 

De reserven maakten vandaag de verre verplaatsing naar de hekkensluiter in het klassement. Toch zou het allesbehalve een makkelijke opdracht blijken, op een moeilijk bespeelbaar veld en een stugge tegenstander werd Sparta in het begin van de match weg gespeeld.

Pagina 1 van 4

Volg Sparta Lille