Roel en supporter X naar de groene tafel in Hasselt!

Sparta kreeg na de thuiswedstrijd tegen E. Zelem een dubbel verslag aan de broek van de scheids. Ploegafgevaardigde Roel en supporter X mogen het volgende donderdag gaan uitleggen op het bondsgebouw in Hasselt.

De scheids voelde weinig respect en werd blijkbaar nauwelijks of niet opgevangen door Sparta na de match. Verder bevond zich een supporter, "X" genaamd in het verslag wegens naam onbekend, in de neutrale zone en die ging bij het verlaten van het veld verbaal in de clinch met de scheids. Die supporter zal zich, samen met de ploegafgevaardigde, moeten gaan verantwoorden.

Die midweekmatch was voor iedereen wat onwennig en dat kan verklaren dat de scheids na de match aan zijn lot werd overgelaten. Normaal gaan 2 bestuursleden met de scheids eten, maar bij een midweekmatch en zo laat op de avond, kan dat begrijpelijk niet. Dat niemand nog oog had voor de scheids, is jammer, maar het is gebeurd. Wellicht had de man in het zwart hier niet zwaar aan getild, ware het niet dat hij door een supporter op de korrel werd genomen bij het verlaten van het veld, een supporter die volgens het verslag in de neutrale zone stond. Of die daadwerkelijk in de neutrale zone stond, durf ik betwijfelen, want normaal is die zone afgebakend met een ketting direct naast de ingang. Zelf denk ik een groot stuk van de conversatie van de supporter en de scheids te hebben opgevangen en ik denk er het mijne van. Moest dit gebeuren? Absoluut niet! Om daarvoor nu een verslag op te maken, dat vond ik er dan ook weer over, maar het zegt wel iets over beide betrokkenen. Er werd zeker niet geroepen of getierd. Voor de scheids in kwestie was het die avond wellicht een 'en-en verhaal'. Daarbij kwam nog dat hij aan zijn wedstrijd ook niet echt een goed gevoel zal hebben overgehouden. Maar moet een supporter hem dan daarover aanspreken op die plaats en op dat moment? Wanneer de scheids de supporter zei dat de 2 ploegen slecht hadden gespeeld, kreeg hij meteen op zijn brood dat hijzelf veruit de slechtste op het veld was... Sommige mensen kunnen dat verdragen, anderen niet, maar het getuigt ook van weinig respect.

We zullen hier weer lessen uit moeten trekken en zo zien we dat niet alleen spelers, afgevaardigden en trainers zich moeten gaan verantwoorden voor hun gedrag op PC Limburg. Het enige jammerlijke is dat de club als dusdanig altijd de boter heeft gegeten. We zullen er ook sterk over moeten nadenken om de neutrale zone voor het kleedkamerblok uit te breiden en geheel vrij te houden. 

Volg Sparta Lille