U21 verliezen topper die ze uiteindelijk toch gaan winnen!

Er was redelijk wat volk komen opdagen voor de topper bij de U21. Logisch, want de winnaar nam een grote optie op de titel. Sparta begon goed aan de match, domineerde in het spel en dwong serieuze kansen af. Anton besloot op de keeper...

... Torsten pegelde over, iets wat Siemen hem nadeed vanuit een scherpe hoek. Ook Kjeld vond, na een knappe actie, de doelman op zijn weg. Aan de overkant werd nauwelijks iets weggegeven, maar keeper Wout was toch één keer alert op een verraderlijk schot. 0-0 bij de rust en zo had Sparta zich niet beloond voor het overwicht.

Na de rust waren de eerste mogelijkheden opnieuw voor onze jongens, maar scoren leek zo moeilijk. Op het kwartier volgde een uitstekende flankvoorzet van de bezoekers en die werd door hun spits netjes in de hoek binnengeprikt: 0-1, maar geen man over boord! Het spel werd evenwichtiger maar 10 minuten later wist Stefan een Sparta-aanval te bekronen met een lage, droge schuiver: 1-1. We dachten dat Thes zou kraken, maar het tegendeel was waar: zij begonnen kansen af te dwingen en eentje daarvan werd onhoudbaar in het dak van het doel geknald: 1-2. Op enkele minuten tijd werden onze jongens uitgeteld, want na een snelle counter ontsnapte hun flankspeler en die schoof de 1-3 naast Wout in doel. Siemen en Torsten konden de stand nog milderen, maar onze spartanen morsten met de kansen en toonden zich slordig in de afwerking. Eindstand: 1-3.

Wat de meeste aanwezigen niet wisten, was dat deze wedstrijd 'onder voorbehoud' werd gespeeld. De scheids had de bezoekers voor de aanvang van de match verwittigd dat één speler van Thes onrechtmatig op het wedstrijdblad stond. Hij was nl. geschorst. Toch heeft de bewuste speler meegedaan en het bondsreglement is erg duidelijk voor dergelijke situaties. De kans is dus zeer groot dat de uitslag wordt omgezet in 5-0 winst. En dan is de titel heel dichtbij voor onze spartanen! Woensdag a.s. om 18u30 spelen zij opnieuw thuis tegen Anadol. Dat wordt dus de kampioenschapswedstrijd. Als onze jongens die winnen, dan zijn ze uiteindelijk toch kampioen! 

Marijn maakte mooie foto's tijdens deze topper. Bekijk haar album via deze link. Met dank aan Marijn!  (M)

 

Volg Sparta Lille