U12: ploeg in de kijker!

Gisteren waren onze U12 de ploeg in de kijker en ze hebben genoten van hun dag! Schitterend weer, met de grote jongens het veld mee opdraven, Sparta zien winnen met 4-2 en nadien een feestje bouwen in de kleedkamers. Je wordt van minder goedgezind, maar het was hen ook van harte gegund!

Zaterdag speelden onze U12 in Eksel en hier volgt een kort verslagje van Noortje.

De spartanen van de U12 speelden vandaag in en tegen FC Eksel. We stonden paraat met 8 spelers. Geen wissels, dus de jongens en meisjes moesten van begin tot einde paraat staan. De wedstrijd begon goed. Tatjana maakte de eerste goal: een mooie bal in de winkelhaak. Maar al snel kwam Eksel terug met 3 tegendoelpunten. De jongens en meisjes lieten de moed niet zakken: ze vochten verder voor iedere bal. Even later gaf Krijn een mooie voorzet en Tatjana knalde die lekker binnen. Daarna waren er nog enkele mooie kansen waaronder een mooie voorzet van Brent, maar Krijn kopte deze helaas over de goal. De keeper van dienst, Tuur van de U10, liet zich niet doen en hield enkele stevige kanonballen uit zijn doel. Net voor de rust maakt Eksel nog een goal en zo gingen we de rust in met 4-2.

Na de rust gingen de spartanen weer goed van start. Maar de vermoeidheid - geen wissels - begon stilaan zijn tol te eisen. De tegenpartij geraakt een paar keer door de verdediging en er volgen enkele goals. Net voor de eindsignaal van de wedstrijd was de keeper van Eksel aan het dromen en Brent kon die kans niet laten liggen. Hij knalde nog snel een mooi doelpunt binnen. Zo eindigde de wedstrijd op 7-3. De spartanen hebben gevochten tot het einde, maar de vermoeidheid door het gebrek aan wissels maakte het hen fysiek erg moeilijk. We zijn trots op de prestatie van onze spartanen!

Noortje maakte enkele kiekjes tijdens de wedstrijd. Bekijk haar foto's via deze link.

De foto's van de U12 als ploeg in de kijker vind je in dit album van Sonja.  (M)

Volg Sparta Lille